Viscoflu

Viscoflu

Viscoflu е стерилен хипертоничен раствор за. Една вијала од 5 ml содржи: N-ацетилцистеин 300 mg, натриум хлорид 150 mg.

Viscoflu е медицински производ за еднократна употреба која се користи за време на третманот на респираторни болести, кои се проследени со густа и вискозна секреција: акутен бронхитис, хроничен бронхитис и компликации, емфизем на белите дробови, цистична фиброза, бронхиектазија, синузитис, секреторен отитис.

Ефектот на Viscoflu при хиперсекреторни воспаленија на дишните патишта троен:

  • Двојно муколитичко дејство
  • Двојно антиинфламаторно дејство
  • Двојно влијание врз биофилмот (намалување)

Related Products